Doğum acısı neye benzer; kesinlikle katlanılabilir ve dayanılabilir bir acı olduğu bilinse de, doğum ağrısını birçok büyük acı ile bir tutan araştırmalar mevcut. Kemiklerin kırılmasından başlayarak birçok farklı acı ile bir tutulmasına rağmen insan soyunun bu zamana kadar kadınların bu acıya katlanması sonucunda geldiğini de unutmamak gerekiyor. Bu aşamada acıdan bahsetmek kadar acıyı dayanılır kılan adrenalin ve hormon seviyesinden de bahsedilmesi gerekir. Kadınların bu acıyı kaldırabilmeleri için vücutları farklı savunma mekanizmalarını devreye sokmaktadır.
Artık pekçok merkez doğal doğum olarak adlandırılan ağrıyı başka yöntrmlerle başedebilmek üzerine çalışsa da epidural dediğimiz bel bölgesinden anestezi ile ağrısız doğum mümkündür. Ağrısız doğum artık tercih edilmektedir.
Doğum Süreci Nasıl İşler?
Doğum acısı neye benzer; doğum aşamasında hissedilen acının azaltılması için anestezi de verilebilmektedir. Bu noktada lokal anestezi epidural olarak da tanımlanmaktadır. Fakat bu anestezi uygulamasının sonrasında kişilerin bel kısımlarında kalıcı bir ağrının meydana geldiği de sıklıkla iddia edilen unsurlar arasında kendini göstermektedir. Doğum sürecinin başlaması veya yakınlaşması bebeğin baş aşağı dönmesi ile olur. Doğum yaklaşmamsına rağmen bebeğin baş aşağı dönmemesi durumunda normal doğum yapılmasının mümkün olmayacağını da eklemek gerekmektedir. Doğum süreci ile alakalı olarak kişilerin dikkat etmesi gereken hususların başında düzenli kontroller gelmektedir. Sizin ve bebeğinizin doğuma hazır olup olmadığınıza bu kontrollerde karar kılınmaktadır.
Doğum Öncesi Suyun Gelmesi
Doğum acısı neye benzer; doğun başladığının en net sinyallerinin başında suyun gelmesi bulunmaktadır. Suyun gelmesi bebeğin su kesesinin patlaması ve artık doğumun fiilen başladığı manasına gelmektedir. Bu aşamada olabildiğince hızlı bir biçimde hastaneye yetişilmesi gerekmektedir. Dileyen kişilerin normal doğum, dileyen kişilerin de sezaryen tercih etme hakkı vardır. Ancak yine de doktorların ve tıbbın önerdiği normal doğum olmadığı sürece sezeryan gerekmelidir. Bu aşamada hem sizin istekleriniz hem de doktorunuzun uyarılarının muhakkak göz önünde bulundurulması gerekir. Doktorunuz sizin için en doğru yönlendirmeyi yapacaktır.
Doğum Öncesi Hazırlıklar Nelerdir?
Doğum sürecinde hazırlıkları son dakikaya bırakmamalısınız.
- Doğum öncesinde hastane çantasını hazır etmeniz gerekir.
- Hastane çantasının içerisine hem bebek ile alakalı hem de sizin ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri eklemelisiniz.
Bu aşamalarda tecrübeli annelerden yardım almak ve sitemizden yer alan paylaşımlara göz atmak sizin için oldukça verimli olacaktır.