Kadın Hastalıkları ve Doğum Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Taner AkçalKadın Hastalıkları ve Doğum
+(90) (312) 284 00 77
+(90) (312) 284 00 77

Kürtaj Fiyatları 2021

Kürtaj olarak hastalarımız internet aramaları yaptığında en sık sorguladığı şeylerden biriside kürtaj fiyatları 2021 olmaktadır. Bu konuda kaygıları azaltacak olan fiyatı bütçesine uygun olarak ayarlarken steril bir ortamda mı kürtajım, sağlıklımı gerçekleşecek sorularına yanıt arar hastamız. Bu konuda hizmet alınan kurum önemlidir. Doktorun tecrübeli, steril bir ortam ile çalıştığı, işlemi vakum yöntemiyle yapılıp kısa sürdüğünü sorun yaşanmadığını duymak hastamızı rahatlatacaktır. Yine hastamızın fiyat bilgisi istediğinde ki aralıklar kullanılan anestezi şekli ile klinikten kliniğe değişebildiği için bizi tercih eden hastalarımız iletişime vatsap numaramız veya iç hattan geçerek bilgilendirme almaları sağlıklı olacaktır. Sekreterimiz her konuda size bilgi verip detaylı aydınlatacak hatta gerekirse ön görüşme kürtaj öncesi isterseniz doktor ile görüşmenizi sağlayıp sizi rahatlatacaktır.

Kürtaj fiyatları aklınıza takılanları beraber yanıtlamak isteriz bize en sık sorulan sorularla cevapları vererek beraber bir kürtaj sürecinde ne yaşayabilirim ne zaman sorun olup olmadığını anlayabilirim bu sitede tüm bilgilerle sizi aydınlatmaya çalışacağım.

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yasaldır?

Kürtaj olabilmeniz için yasal sınır dediğimiz 10. Gebelik haftasını geçmemesi gerekir. Tabiki bu kural istekli gebelik kürtajı olarak geçerli olan sınırdır. Ancak gebelikte bir sorun nedeniyle tıbbi bir işlem gerekiyorsa bu gebelik haftası heyet kararı denilen raporlarla uzatılabiliyor.

Yine önemli olan kurallardan birisi gebelik haftasını hesaplarken yapılan hatalardır. Her zaman gebelik haftası son adetin ilk gününden hesaplanmalıdır. Bu şekilde hesaplanınca 10. Gebelik haftasını geçirmemelisiniz bu karar için geç kalmamak önemlidir. Bazen hastalarımız yumurtlama günü veya ilişki tarihinden hesaplayarak 2 haftaya yakın tarihte yanılgıları olabilmektedir. Dünyanın her yerinde gebelik haftası hesaplaması son adetin ilk günü olarak başlar. Bu tarihe göre randevü oluşturulur.

Yine tarih hesaplanımına göre verilen randevülerde şu konuya da çok dikkat etmeliyiz. Son adetin ilk gününden yapılan hesaplama da gebelik haftası 5 hafta olduğunda ultrason ile kese görünür olur ve işlem yapılabilir. Ultrason ile kese görülmeden işlem yapılması uygun değildir. Bu yaşanabilecek tıbbi komplikasyon risklerini ve dış gebeliğin yanlışlıkla tanısının gecikmesine yol açabilecek bir durumdur. Gebelik kesesi 5 haftanın başında dediğimiz gibi son adetin ilk gününden hesaplayarak izlenebilir. Yada hastamızın elinde kanda gebelik testi sonucu 1500-2000 olduğunda doktor ultrasonla keseyi izleyebilir.

Kürtaj işlemi 18 yaşını geçmiş her birey için kendi kararı ile evli olanlarda ise eş onayı da alınarak yapılabilir. 18 yaş altı olan hastalarda mutlaka aile bireylerinden anne babanın imza onayına başvurulmalıdır. 18 yaşı geçen bir bayan kendisi işleme karar verebilir. Bekarken kürtaj yapılabilir. Yasal ve bilgi gizliliği esastır.

Kürtaj aile planlaması uygulaması kapsamında ülkemizde 10, gebelik haftasına kadar kürtaj yasaldır. Kürtaj da bilgileriniz kesinlikle ikinci bir kişi ile paylaşılamaz hasta ve hekim arasında kalan bir bilgidir. Bu konuda bilgi gizliliği hassasiyetinize kurumumuzca kesinlikle dikkat edilmektedir. Kürtajım gizli kalsın kuralı olmazsa olmaz kuraldır. Bu özel bilgi zaten kesinlikle paylaşılamaz

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Kürtaj işlemi genel anestezi veya lokal anestezi olarak iki türlü de yapılabilir. Genel anestezi dediğimiz yöntem aslında sedasyon yöntemidir. Bu yötem kısa süreli uyuyarak anestezi uzmanı eşliğşinde ağrısız kürtaj yöntemidir. Kürtaja karar veren hasta sedasyon dediğimiz işlem için randevu saatine 4-6 saat aç ve susuz olarak gider. İlk olarak ultrasonografi yapılır. Ultrasonografi de gebelik kesesi ve haftası belirlenir. Hastamızın daha önceki doğurganlık sayısı böyle bir işlem yaptırıp yaptırtmadığı varsa kadın hastalıkları ile ilgili rahatsızlıkları sorulur. Sonrasında jinekolojik muayenene masasına hazırlanır. Eğer sedasyon dediğimiz uyutularak işlem istemiş ise damar yolu açılarak uyutulur ve işlem vakumlu küretaj olarak steril şartlarda gerçekleşir. İşlem 10 dakikayı genellikle geçmeyecek şekilde biter. Vakumla küretaj sonrası kontrol ultrason hasta uyanmadan bakılır. Parça kalması dediğimiz tıbbi adı rest olan bir görüntü olmadığından emin olunur. Böylece hastamız sorunsuz bir şekilde işlemi geçirmiş olur.

Lokal anestezi yönteminde ise sadece kadın doğum uzmanı vardır. Genel anestezi ise hem anestezi uzmanı hem de kadın hastalıkları ve doğum uzmanı gerekir. Lokal aneztezi yani narkozsuz kürtaj bu işlem için tabiî ki tercih edilebilir ancak hasta daha konforlu ağrısız olmak isterse sedasyon yani uyumayı tercih etmelidir. Lokal olan uyutulmadan yapılan işlemlerde kasıklarda ağrı bulantı kusma hissi olabilir. Vagal uyarı olarak tıpta bilinen ismi ile bir tepkiye yol açabilir bu tepki sonucu bayılma hissi terleme kusma hissi ile sonuçlanabilir. İşte tüm bu nedenlerle hastalar konforlu olan sedasyon yöntemini seçerler.

Hangi yöntem seçilirse seçilsin vakumlu kürtajda amaç ağrısız konforlu ve sorunsuz işlemi sağlamak amaçlanır. İşlem bitince kontrol ultrason yapılıp hasta uyandırılır. Bir miktar 10-15 dakika ıstırahat bile yeterli olur. Yarım saat içinde normal hayatına geri kaldığı yerden devam eder. Bu özel işlem de bilgi gizliliği esastır.

Kürtaj Riskleri Nelerdir?

Kürtaj işlemi sırasında rahim zarar görür mü? En sık aldığımız sorulardan birisidir.

Kürtaj Riskli Nedir?

Kürtaj sırasında olabilecek riskler vakumlu kürtaj ve doktor tecrübesiyle neredeyse hiç rastanmayacak kadar minimuma indirilmiştir. Güvenli ve steril vakum ile yapılan işlemler sonrası yan rtkileri neredeyse hiç rastlanmamaktadır. Ancak her tıbbı işlemde olabildiği gibi olasılıkların en azrastlanılanı bile sıralayacak olursak bunlardan söyle bahsedebiliriz.

Rahim delinmesi bu özellikle rahim ağzından rahim içine geçiş sırasında zorlanıldığı zaman kontrollü yapılacak girişle başa gelme riski azaltılabilen bir durumdur. Yinede rastlanıldığında önemli olan doktorun fark ederek işleme devam etmeyip tıbbı olarak izleyeceği kurallara uymasıdurumunda sorunsuz atlatılabilecek bir tablodur. Bu komplikasyon beklenmeyen durumun nedeni doktordan ziyade hastanın uterus yani rahminde ki şekil bozukluğu ile daha çok ilgilidir. Yine böyle b,ir sorunu doğru yönetmekte doktor tecrübesi ve işlemin ultrason eşliğinde yapılması önem arz eder.Rahim deki hasar çoğu zaman kendi kendini tamir ederken çok nadir hastada laparaskopi ile onarmak gerekebilir. Yine bir kez daha tekrarlayalım ki bu problemler yok denecek kadar az rastlanılır. Rahim delinmesi tıbbi adı uterin perforasyon dediğimiz bu tabir sadece küretajda değil rahim içinre girerek yapılan her işlemde olabilme olasılığı vardır. Bunlar arasında en sık olanı spiral takılma olarak sayabiliriz. Spiral takılırken de bu olasılık onam kâğıtların da yazmaktadır.

Rahimde yapışıklık bu konuda yine rastlanabilme olasılığı düşük olsa bile hastalara işlem öncesi verilen bir bilgidir. Eskiden vakumla küretaj işlemi yapılsa bile işlem bitiminde keskin küret denilen bir işlem yapılarak rahim duvarı iyice temiz olduğundan emin olmak amacıyla yapılan bu uygulama bazen rahim duvarında yapışıklığa yol açabiliyor. Bu komplikasyon bahsettiğim gibi nadiren izlenmektedir. Tanısı rahim filmi ile konularak yapışıklık olan alanlar tedavi amaçlı yapılan histereskopi ile çözülebilir arkasından rahim içine spiral takılarak yapışıklıkların tekrar oluşmaması sağlanır.

Rahim enfeksiyonu ve buna bağlı olarak tüplerde rahimde görülen hasarlar nasıl önlenebilir. Özellikle rahim enfeksiyonu olduğunda antibiyotik tedavisi uygulanması önerilmektedir. Kürtaj uygulaması yaptığımız her hastaya bir hafta cinsel temas yasak, havuz, deniz, sahuna yasak iltihap belirtileri anlatılarak antibiyotik başlamaktayız. Hastalarımız ateş, ağrı, kokulu akıntı durumunda hemen doktora başvurmalarını tavsiye ederiz.

Parça kalması tıbbi adı rest olarak bilinen işlem sonrası kanama uzaması kasık ağrısı şikayetlerine yol açan ultrason bakıldığında tanısı konulan bu tablo genellikle rahim şekil bozukluklarına bağlı rastlanabilen bir durumdur. Çoğunlukla medikal tedaviye yanıt verirken çok nadir ikinci bir küretaja gerek kalabilir.

Artık bilmeliyiz küretaj sonrası tecrübeli hekimler de komplikasyon oranları neredeyse yok denecek kadar azalmıştır. Hekim ultrason eşiğinde vakum yöntemini kullanarak, hastalarımızda enfeksiyon kurallarına dikkat ettiği sürece sorun çıkmamaktadır.

Bakire Olduğu Halde Kürtaj Yapılır mı?

Bakire olan birisi gebe kalabilmektedir. Kızlık zarı gebelikten koruyacak bir bariyer değildir. Ortasındaki açıklıktan adet kanı akabildiğine göre sperm içeren sıvıda geçebilir Buna bağlı olarak bakire olduğu halde gebe kalan hastalarda kürtaja alınabilir.

Bakireliği bozmadan kürtaj yapılabilir. Bunun için küçük muayene aletleri özellikle bakirelere uygundur. Bunlar kullanılarak bakirelik bozulmadan işlem yapabilmekteyiz. Bakireliği bozmadan kürtaj olacak garantisi kesin olmasa da bu konuda elimizden geleni yapmaktayız.

İlaç Kullanarak Gebelik Sonlandırılması

İlaç kullanarak yapılan gebelik sonlandırmaları belirli haftaya kadar bazı ülkelerde yasal ve eczane satışı varken bizim ülkemizde kullanımı eczane satışı bu anlamda yoktur. Sadece doktor kontrolünde bazen yapılan bu uygulama için hastanede yapılmakta dozları doktor kontrolünde belirlenmektedir. Tıbbi amaçlı olarak kullanımı uygun olan bu ilaca doktor uygun görür ise hastanede vererek uygulama yapabilir. Arkasından tekrar kürtaja gerek kalabildiği unutulmamalıdır. İlaçla düşük denildiği ülkemizde sadece bu şartlarda hastanede düşük ve doğumu başlatmak için tıbbi amaçlı kullanılabiliyor. Kontrolsüz kullanımı çok riskli hastanın hayatı risklerini oluşturabilen bir ilaçtır.

Probe Kürtaj (Parça Alınması)

Bu kürtaj tıbbi nedenle anormal kanaması olan veya rahim duvarı kalınlaşması olanlara yapılan bir uygulamadır. Alınan parça patolojiye gönderilir. Böylece hem tanı hem de tedavi amaçlı olarak yapılan bu işlemden sonra anormal kanamada kesilmiş olmaktadır.

Kürtaj Sonrası İlk Adet Ne Zaman Oluruz?

Kürtaj sonrası 1 hafta 10 gün kadar süren lekelenme şeklinde veya adet gibi bir kanama olabilir. Bu durum hastadan hastaya değişebilir. Bazı hastalarımızda hiç kanama olmayabiliyor bunun normal olduğu gibi adetten fazla olmayacak kanamanın da normal olduğunu bilmek yeterlidir. Kürtajdan sonraki ilk adet 4-6 hafta içerisinde olacaktır.

Kürtaj İşlemi Daha Sonraki Doğurganlığımı Etkiler mi?

Kürtaj olan hastanın en büyük kaygılarından birisi işlem sonrası çocuk sahibi olmayı etkileyip etkilemediğidir. Kürtaj sorunsuz geçti ise çocuk sahibi olmanızı etkilemez. Böyle bir durum yaşanması rahim içi yapışıklık durumunda olabilir. Bu istenmeyen bir durum başa geldiğinde ise tedavisi mümkündür. Histerekopi dediğimiz özel bir kamera sistemi kullanılarak yapılarak tedavi basamakları izlenerek bu sorun da aşılabilir. Biz hekimler bu durumla karşılaşmamak için steril vakum yöntemli kürtajı tercih etmekteyiz. Kürtaj doğurganlığınızı kaybettirmez. Kürtaj sonrası tekrar gebe kalabilirsiniz.

Kürtaj Olduğum Anlaşılır mı?

Kürtaj işlemi sonrası siz doktora belirtmediğimiz sürece anlaşılması mümkün değildir. Dışarıda çevreden anlaşılacak bir durumda değildir. Dışarıda bir dikiş ya da kalıcı bir iz yoktur. Zaten açık olan adet kanımızın akış sağladığı rahim ağzındaki doğal bir yoldan rahim içine geçiş sağlanarak kürtaj yapılır. Bu nedenle kürtaj olduğunuz anlaşılmaz.

Kürtaj Ne Kadar Süren Bir İşlemdir?

Kürtaj süresi, yaklaşık olarak 5-10 dakikayı geçmeyen bir süredir. Bir klinikte uyutularak yapılsa bile her şey dahil kendinize gelip klinikten ayrılmanız yarım saati geçmeyen bir süreyialır.

Kürtajdan Sonra Banyo Yapabilir miyim?

Kürtaj işleminden sonra ayakta banyo duş almakta hiçbir sakınca yoktur. 1 ile 2 hafta içinde havuz, deniz, cinsel temas yasak iken kürtaj sonrası duş serbesttir.

Kürtaj Sonrası Kanama Miktarı Ne Kadar Olur?

Kürtaj sonrası olan kanama çok değişkenlik gösterir. Leke leke kanama olabileceği gibi bazen de daha yoğun kanamalar izlenebilir. Yoğun kanamalarda adetten yoğun olursa ve kesilmeyen ağrı olduğunda doktorunuzu aramalısınız. Bazen ilk 3-4 gün hiç kanama olmayıp sonrasında ağrı artışı ile beraber olan kanamada artış olabileceği de aklımızda olmalıdır. Kürtaj sonrası ilk adet kanamanız genellikle işlemden 4-6 hafta sonrasında olur.

Kürtaj Sonrası Cinsel İlişki Yasağı Ne Kadar Olmalıdır?

Kürtaj sonrası yasak olan ilişki nedeni bir enfeksiyon olmaması içindir. 1-2 haftalık yasak yeterli olacaktır. Kürtaj sonrası korunma yöntemi hemen uygulanmazsa tekrar aynı ay içinde gebelik oluşabileceği unutulmamalıdır.

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır?

10. gebelik haftasına kadar yapılabilmektedir. Bu tarih son adetin ilk günü başlangıç alınarak hesaplanan gebelik haftası mutlaka ultrasonografi ile teyit edilmelidir. Yasal sınır olarak bilinen 10 haftadır. Bu haftaya kadar olan kürtaj yasal kürtajdır. Tıbbi kürtajlar ise sakatlık veya kalp atışı durması gibi tıbbi nedenle yapıldığında 10 haftayı geçen işlemlerde 3 hekim imzalı rapor gereklidir.

Kürtaj Yapan Doktorlar, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanlarıdır

Kürtaj yapan doktorlar diye arama yaptığınız zaman kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile karşılaşırız. Tecrübeli bir hekim kürtaj işlemini vakum ile ve steril şartlarda gerçekleştirdiğinden emin olduktan sonra başvurabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Vakum İle Kürtaj

Kürtaj işlemi rahim içine uygulanan bir vakum yöntemi ile yapıldığında oluşabilecek tüm kürtaj risklerinin azaldığı saptanmıştır. Bu nedenle yıllardır bu yöntem kullanılarak özellikle gebelik sonlandı...

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Kürtaj işlemi vajinal yolla vakum yöntemi kullanılarak yapılır. Kürtaj rahim içinde oluşan patolojinin alınması veya tıbbi olarak gebeliğin sonlandırılması için yapılmaktadır. Kürtaj için yapılan yönt...

Kürtaj Kanaması Ne Kadar Sürer?

Kürtaj kanaması ne kadar sürer; kanamanın operasyonun ilk günü bir nebze şiddetli olması ve daha sonrasında azalmaya başlaması oldukça normaldir. Bu noktada kişilerin kürtaj kanamasının sıklığı ve mik...