Normal yollarla elde edilemeyen embriyonun laboratuvar ortamında annenin yumurta hücresi ve babanın da sperm hücresinin birleştirilmesiyle 48 saat içinde döllenme gerçekleştiriliyor ve anne rahmine konuluyor. Hemen hemen %70 civarlarında tutan Tüp Bebek her ne kadar gelişmiş bir modern çağda da yaşasak ne kadar az olsa da tutmama ihtimali bulunmaktadır. Bundan dolayı yapılan operasyonun tam net bir sonuç alınması için doktor takibinde olmanız gerekmektedir. Eğer sağlıklı bir şekilde döllenirse normal gebelikten herhangi bir farkı olmayacaktır. Bundan dolayı bebeğinizde herhangi bir problem oluşmayacaktır.
Tüp Bebek Aşamaları Nedir?
- Normalde kadınların adet olduğunda ürettiği 1 adet yumurta hücresinin tüp bebeği sağlıklı bir şekilde meydana getirmek için doktorun verdiği ilaçları kullanmanız gerekmektedir. Verilecek olan ilaçlar ile yumurtalıklarınızı hareketlendirecek ve daha fazla üretmesine sebep olacaktır.
- Bu işlemi hallettikten sonra doktorunuz size ilerleyen haftalarda bir randevu oluşturacak ve yumurtalık hücrenizi alacak. Bundan dolayı az da olsa ağrınız olacaktır. Yanınızda birisi gelmesi gerekmektedir.
- Eğer erkek spermlerini dondurmadıysa yumurtalık alınacak sabahında kendi numunesini hazırlayacaktır. Doktora teslim edildikten sonra gerekli testler yapılır ve en verimli sperm alınır ve yumurta ile birleştirmek için bekletilir.
- Alınan örnekler bir kaba koyulur ve normal ilişkide ki gibi döllenmesi beklenir.
- Eğer döllenme gerçekleşir ise embriyo haline gelir.
- İleride yapılacak olan kan testinize bağlı olarak gebeliğiniz ya başlayacaktır ya da olumsuz olarak Tüp Bebek Aşamaları