Tüp bebek tedavisi çoklu foliküler büyümeyi amaçlayan ilaçların kullanılmasını gerektirir. Kullanılan stimülasyon protokolüne bağlı olarak, tüm yumurtalık stimülasyon döngüsünün süresi 10 ila 20 gün arasında değişir. Farklı protokoller, yumurtalık rezervinin özelliklerine, hastanın yaşına ve klinik geçmişine göre seçilir.
Agonist protokolünde hasta, adet döngüsünün 21. gününden itibaren, FSH ve LH'nin hipofiz salgısını geçici olarak bloke etmek ve spontan yumurtlamayı önlemek için bir GnRH agonisti (GnRH-a) uygulanmasına başlar. Bir sonraki döngünün 3-5. Gününde, hasta gonadotropinlerle gerçek yumurtalık stimülasyonuna başlar. Foliküler büyüme, toplam 3-5 kez seri ultrason araştırmaları ve hormonal analizler için kan örnekleri ile kontrol edilir. Bu kontroller, elde edilen yanıta dayanarak her hasta için farmakolojik dozu modüle etmenizi sağlar.
Antagonist protokolünde hasta, gonadotropinler ve ultrason-hormonal izleme ile yumurtalık stimülasyonunu doğrudan döngünün 2.-4. gününden başlar. Majör foliküllerin boyutu 14-15 mm'ye ulaştığında, hasta spontan yumurtlama riskini azaltmak için başka bir ilaca (GnRH antagonisti) başlar. 17-18 mm'den daha büyük bir çapa sahip 2 veya daha fazla folikül elde edildikten sonra, ultrason rehberliğinde oosit toplanmasından 34-36 saat önce HCG (insan koryonik gonadotropin) uygulanarak yumurtlama indüklenir.
Bu hormon, foliküllerde bulunan oositlerin nihai olgunlaşmasına ve bunların foliküler duvardan ayrılmasına katkıda bulunur. Seçilen durumlarda, izleme hastanın doğal döngüsü (veya spontan döngüsü) sırasında kendiliğinden üretilen tek folikülün büyümesini takiben yapılabilir. Spontan bir döngüde destekli gübreleme, hormonal stimülasyon ile çok az folikül üreten veya sonuç almadan birkaç IVF döngüsü geçirmiş yumurtalık rezervi azalmış hastalara yönelik alternatif bir teknik olabilir.